SOALAN-SOALAN LAZIM

1.  Jika saya order hari ni, bila order saya akan terima ?
2.  Apakah jaminan yang saudari/puan akan pos kan produk yang saya order ?
3.  Apakah yang ditulis pada ITEM di borang POS LAJU ?
4.  Bagaimana cara untuk mengunakan produk ini, Adakah dibekalkan MANUAL ?
5.  Apakah orang lain tidak akan mengetahui isi kandungan produk ini ? Bukan apa, saya menggunakan alamat ofis, kot2 ada staff lain tahu isi kandungan dalam tu nnt.
6.  Macamana nak trace no POS LAJU yang puan bagi ni ?
7.  Jika jumlah harga produk termasuk pos rm 46.00, saya gunakan cash deposit machine, sudah tentu saya akan bayar rm50.00 kan. So, mcmana dgn balance rm4 tu ?
8.  KOS PENGHANTARAN MCMANA ?
9.  Bagaimana pula jika tiada siapa dirumah saya semasa penghantaran dilakukan ?
10. Bagaimana saya nak pastikan @ untuk mengetahui order saya puan sudah terima @ belum ? iaitu setelah saya membuat pembayaran dan menghantar @ sms nanti?

JAWAPAN SEPERTI DIBAWAH :

1.  Jika saya order hari ni, bila order saya akan terima ?

Biasanya 1-2hari bekerja shj, cuma ada juga kes2 sehingga 3 hari bekerja seperti sabah, serawak, labuan dan kawasan luar bandar (sehingga 5hari bekerja). (LUAR NEGARA-SINGAPURA, BRUNEI, INDONESIA biasanya 15hari -20hari bekerja) Cthnya : jika anda membuat pesanan hari ini sebelum jam 2.00 ptg, sempat lagi kami pos pada hari yang sama, jadi, isyaallah esok@lusa sampai ke alamat(hari bekerja), kebayakannya keesokan hari dah sampai dah ke alamat. Jika lepas jam 2.00, esoknya kami poskan.  Penghantaran adalah dijamin sampai ke tangan penerima kerana kami menggunakan khidmat POS LAJU, dan pihak kami akan memberikan no. trace (jika diminta) untuk trace lokasi semasa barang anda.

2.  Apakah jaminan yang saudari/puan akan pos kan produk yang saya order ?

Kami berniaga online ni sejak dari tahun 2009 dah dah masuk tahun ke-7 untuk produk2 ni,  tuan/PUAN tak perlu meragui tentang keupayaan kami menghantar order puan/saudari.. **untuk makluman, web kami yang lain iaitu www.mprolabshq.com (2016) , www.kopidurianemas.com (2015) , www.triple-t.com.my (2015) , www.xgenecream.com (2014) , www.sensaoil.my (2011) dan juga www.kedaiwanita2u.com (2009) sudah lama beroperasi lagi sebelum adanya website ini kerana jumlah produk yang lebih banyak di tambah.

** Acc Bank untuk urusniaga ini adalah atas nama syarikat bukan nama individu juga antara sebab mengapa anda perlu mempercayai keupayaan kami berniaga secara online.
                                              

Kami juga adalah Pengedar Utama bagi pelbagai Jemama produk kosmetik, herba, jamu kecantikan yang terkenal dimasa ini. No Pendaftaran syarikat kami adalah KT0339575-M (ZAI HERBS & HEALTH ENTERPRISE) Kami juga mempunyai akaun dengan Pos Laju. Ini no akaun kami 8800293600. Anda boleh hubungi Pos Laju Malaysia dan bertanya siapa pemilik akaun ini.
 
Jika tuan/puan semak, website kami diantara yg boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit@visa. Bukan mudah untuk mendapat kebenaran dan kepercayaan google,paypal dan pihak bank jika bukan dr website  yg kukuh dan stabil dan juga beroperasi melebihi 3 tahun.

3.  Apakah yang ditulis pada ITEM di borang POS LAJU ?

Kami akan  tulis dr 'zainizan @ syed' iaitu pemunya website dan syarikat ZAI HERBS & HEALTH ENTERPRISE ini.  Ruangan item biasanya saya akan tinggalkan kosong sahaja, namun ada sesetengah kes pejabat pos minta  isikan(jarang berlaku). Dan kami akan isi kandungan item itu dengan nama "produk kosmetik @ produk kecantikan".

4.  Bagaimana cara untuk mengunakan produk ini, Adakah dibekalkan MANUAL ?

Cara mengunakan setiap produk akan dibekal bersama produk nanti. Namun begitu jika tuan/puan masih kurang faham juga cara menggunakan produk ini setelah membaca "cara penggunaan" di setiap produk,  boleh terus menghubungi saya untuk bantuan.

5.  Apakah orang lain tidak akan mengetahui isi kandungan produk ini ? Bukan apa, saya menggunakan alamat ofis, kot2 ada staff lain tahu isi kandungan dalam tu nnt.

Order tuan/puan akan dibungkus rapi (dalam kotak & tupperware kemudian dibalut plastik pos laju), dan tiada yang akan tahu isi kandungannya.

6.  Macamana nak trace no POS LAJU yang puan bagi ni ?

Semakan Pos Laju klik link ini :  ->>KLIK DISINI<<-
- Puan/saudari hanya perlu isikan sahaja no trace yang kami berikan diruangan yang disediakan. Dan ianya akan menyemak order puan/saudari sudah berada dimana diwaktu ini.
- Boleh juga trace kedudukan terkini penghantaran Parcel POS LAJU melalui :- 
TOL FREE (POS MALAYSIA) - 1 300 300 300

7.  Jika jumlah harga produk termasuk pos rm 46.00, saya gunakan cash deposit machine, sudah tentu saya akan bayar rm50.00 kan. So, mcmana dgn balance rm4 tu ?

Balance rm4 tu saya akan kembalikan bersama produk apabila kami pos nnt. Minta tuliskan note sedikit sms/whatsapp/email-kot2 saya terlupa

8.  KOS PENGHANTARAN MCMANA ?

  Bayaran Poslaju adalah PERCUMA walaupun membeli 1 produk sahaja  

9.  Bagaimana pula jika tiada siapa dirumah saya semasa penghantaran dilakukan ?

Tuan/Puan boleh juga guna alamat pejabat..takda masalah.kerana pada pendapat saya lebih mudah ke alamat pejabat kerana posmen akan hantar pada waktu bekerja 8.00am-5.00pm walaubagaimanapun alamat rumah pun takda masalah kerana jika tuan/puan tiada dirumah @ tiada sesiapa yang ambil bagi pihak tuan/puan, posmen akan meninggalkan sekeping kad notis(kad merah @ Oren) dimana dimaklumkan ada  barang' yang perlu diambil dipejabat pos terdekat.

10. Bagaimana saya nak pastikan @ untuk mengetahui order saya puan sudah terima @ belum ? iaitu setelah saya membuat pembayaran dan menghantar @ sms nanti?

saya akan reply sms/WhatsApp tuan/puan seberapa segera (ini bermakna order puan/saudari telah saya terima) **Nota : Sila hubungi kami dgn segera jika tempahan tidak diterima dlm tempoh 3@4 hari bekerja.

 

LANGKAH-LANGKAH PEMBELIAN SEPERTI DIBAWAH

LANGKAH 1Membuat Pembayaran
* Tuan/Puan hendaklah terlebih dahulu membuat pembayaran disalah satu bank yang disenaraikan di bawah ini mengikut jumlah pembelian.
* Pembayaran boleh dibuat sama ada melalui Online Banking, Cash Deposit Machine, mesin ATM atau di kaunter bank mengikut yang mana lebih mudah bagi tuan/puan.

  - Bayaran Poslaju adalah PERCUMA walaupun membeli 1unit produk sahaja -  

LANGKAH 2 - Hantarkan SMS @ WhatsApp @ EMAIL maklumat pesanan
* SETELAH BAYARAN DIBUAT, Sila  'SMS @ WhatsApp @ email' kan maklumat seperti :-
1. Nama dan alamat
2. Nama bank
3. Jumlah bankin, waktu & tarikh bayaran dibuat
4. Nama produk & jumlah unit
Sent segera 'SMS @ WhatsApp' ke no:
Email : (sertakan juga no HP jika menggunakan email)  

LANGKAH 3  - Siap !!! Sms/WhatsApp Tuan/Puan akan di balas segera TQ